Udskiftning af hovedsikring

Edison light bulb with cables, fuses, diagrams

Udskiftning af hovedsikring hus, lejlighed og erhverv

I tilfælde af strømafbrydelse kan det altid betale sig først at tjekke, om det kun er din egen bolig, der er uden strøm eller om afbrydelsen gælder hele nærområdet. Gælder afbrydelsen kun din egen bolig, bor du tjekke din sikringer og hovedsikringen. Hvis de er fuldstændige, skal du kontakte en elektriker. 

Hovedsikringen er altid tilslutningsspecifik, så elfordelingen til øvrige forbindelser i området påvirkes ikke af hovedsikringen. Når belastningen er stor, for eksempel i stærk kulde, kan belastningen blive så stor, at hovedsikringen springer, hvilket efterlader mindst en del af forbindelsen uden strøm. I stærk kulde kan det betale sig at undgå samtidig brug af apparater med et stort effektbehov, såsom en el-ovn eller sauna.

Hvis hovedsikringerne er placeret i el-tavlen placeret inde i ejendommen, kan du selv skifte sikringen ved at følge elsikkerhedsanvisningerne. Husk at afbryde strømmen fra hovedafbryderen ved at dreje den til 0, før du udskifter sikringen. Bemærk, at sikringsfoden er strømførende, selvom sikringen er taget ud og hovedafbryderen er slukket. 

En hovedsikring må under ingen omstændigheder udskiftes med en sikring med større nominel strøm end den faktiske, da beskyttelsen så ikke virker og en for høj sikring kan føre til brand. Sikringen er dimensioneret, så den ved fejl eller overbelastning går hurtigt nok. Hvis du selv udskifter en hovedsikring med en for kraftig sikring, kan lederne blive overophedede og begynde at brænde.

Kontakt altid en autoriseret elektriker, hvis du har brug for flere ampere, kontakt os for udskiftning af hovedsikring. 

Hovedsikringer, der er placeret på en pæl, i fordelingsskabe på gaden eller i skabe, der er aflåst med  speciale lås, må kun udskiftes af netselskabets montør. Bestil et skift af sikring ved at ringe til vores alarmcentral. Så tages der ingen kompensation for skift af sikring i gaden.

Der skal dog betales et gebyr, hvis der kommer en installatør og udskifter sikringer, der er på kundens side. 

Hvis hovedsikringen springer gentagne gange

Hvis hovedsikringen springer gentagne gange, har du en for lille hovedsikring til din tilslutning, eller sikringerne er belastet ujævnt. Hvis den nye sikring springer umiddelbart efter udskiftning, er det tegn på, at der er en fejl i lederne eller et eller andet elektrisk apparat. Vi anbefaler, at du kontakter en elektrikerfirma som os for at udbedre fejlen og ordne forbindelsens samlede belastning og eventuelt behov for at forstørre hovedsikringerne.

For forstørrelse af hovedsikringen opkræver vi et tilslutningsgebyr, hvis beløb er forskellen mellem tilslutningsgebyret for den nuværende sikringsstørrelse og den nye sikringsstørrelse, hvis du ikke skal skifte kablet. Ved større ændringer modtager du et separat omkostningsforslag.

Udskiftning af hovedsikring til hus, lejlighed og erhverv

Elektriker & Elinstallatør

Uanset om du har brug for hjælp af en autoriseret elektriker akut når du har problemer med strømmen, eller hvis de er tale om byggestrøm til nyt el, så er vi her for at hjælpe!

Få et gratis og uforpligtende
tilbud på el-installationer

Bliv en af vores over 3000 tilfredse kunder

Gennem at sende os info så accepterer du vores privaltivspolitik. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.