Badeværelseventilation

Badeværelseventilation & montering | Det her bør du vide om ventilation på badeværelset →

Badeværelse ventilation montering, indkøb og rådgivning

God og velfungerende badeværelseventilation på badeværelset er meget vigtig for at undgå fugt- og skimmelskader. Skimmelsvamp er en fare for vores helbred og noget, som vi absolut vil undgå. Sørg for, at badeværelset lever op til kravene, og at eventuelle ventilatorer fungerer korrekt!

Tegn på dårlig badeværelseventilation:

Et tydeligt tegn på dårlig ventilation på badeværelset er, hvis kondensvandet vedvarer i længere tid på badeværelsesspejlene, eller hvis det tager lang tid, før lugte forsvinder efter et besøg på toilettet. Luften må ikke føles “tung” eller indespærret, når du træder ind på badeværelset. Fugtige pletter på væggen kan også være et tegn på fugt i væggen, læs mere om fugt i væg her

Til og fra luft på badeværelset:

Ifølge de danske minimumskrav er der visse regler, som skal følges. Kontakt os for montering og installation af korrekt badeværelseventilation og vær sikker på at din forsikring dækker ved tilfælde af fugtskader eller andre skader. 

Et vindue på badeværelset er den mest effektive ventilationsform og ideel til korrekt ventilation. Hvis der ikke er vinduer i badeværelset, skal der skabes frisk luft på anden måde. Dette kan for eksempel opnås ved at kombinere en udblæsningsventil i loftet og en spalte under døren. Bor du i en bolig med selvtrækventilation, kan du som regel montere og supplere badeværelseventilationen med mekaniske ventilatorer.

Læs mere: Ventilation til badeværelse (autoriseret-elektriker.dk)

3 tips til bedre badeværelseventilation og montering

Efter et varmt brusebad eller et omfattende bad har badeværelser generelt ofte tropiske forhold. En tåge breder sig i rummet og sætter sig på væggene. Der dannes skimmelsvamp, som er en fare for vores helbred. I dag skal vi fortælle dig de fem bedste råd til, hvordan du kan lufte badeværelset ud på den rigtige måde og dermed forhindre skimmelsvamp.

1. En vindue i badeværelset anbefales

Et stort vindue, hvis det er  muligt, er ideelt brugt til korrekt badeværelseventilation. Dette er den mest energieffektive ventilationsvariant. Når rummet er ventileret, forbliver badeværelsesdøren lukket, og kun vinduet åbnes. På den måde kommer der ikke fugt ind i tilstødende rum, men ventilationen øges. Permanent vippede vinduer anbefales ikke, da der er meget lidt luftcirkulation.

Risikoen for vækst af skimmelsvamp er særlig høj i et badeværelse som mangler vinduer. I dette tilfælde er et godt råd at tørre de våde fliser og brusevægge af med en klud. De fugtige håndklæder skal derefter tørres i et separat rum.
Hvis der ikke er vinduer i badeværelset, er den mest effektive mulighed et decentraliseret ventilationssystem. Dette suger den fugtige luft ud og tillader frisk luft at strømme ind i det indre. En anden mulighed for indendørs badeværelser er det centrale udstødningssystem. Denne er enten forbundet med en ventilationsskakt eller en fri rørforbindelse.

2. Montere mekanisk badeværelseventilation

Luftskifte er særligt effektivt med mekanisk badeværelseventilation. For eksempel åbner du vinduet i et tilstødende rum og lader dørene stå åbne. Den resulterende luftstrøm transporterer den fugtige luft væk meget hurtigt.

3. Hold badeværelset varmt til alt er tørt

Korrekt badeværelseventilation hjælper med ordentlig opvarmning. Det er vigtigt at slukke for varmen under ventilationen. Hvis vinduet er åbent i 15 minutter, varmes der for meget værdifuld energi ud af vinduet. Umiddelbart efter ventilationen kan varmelegemet vendes tilbage til den korrekte temperatur.

Problemer med badeværelseventilation?

Der kan også opstå problemer med badeværelseventilation. Eksempler vil være: ventilation for sjælden, ventilationstid for kort og utilstrækkelig ventilation, dvs. ingen overspændingsventilation. Alle disse tilfælde kan forårsage skimmelsvamp. Et tegn på forkert ventilation er, når der dannes kondens på vinduet. Vinduesruderne er normalt de koldeste steder i rummet. Fugt kan nemt aflejres her. Denne kondensvand bør altid tørres væk for at undgå mug.

Udbedring af dårlig badeværelseventilation kan ske gennem en badeværelsesrenovering. Vi udfører montering af badeværelseventilation i hele København og i Nordsjælland! Kontakt os i dag for pris på badeværelseventilation. 

Læs mere: Elektriker København

Badeværelseventilation & montering | Det her bør du vide om ventilation på badeværelset →

Fugttekniker og badeværelseventilation

En fugttekniker kan hjælpe med at undersøge fugt niveau og om der er skimmel. Kontakt os eller en fugttekniker for at vide mere. 

Elektriker & Elinstallatør

Uanset om du har brug for hjælp af en autoriseret elektriker akut når du har problemer med strømmen, eller hvis de er tale om byggestrøm til nyt el, så er vi her for at hjælpe!

Få et gratis og uforpligtende
tilbud på el-installationer

Bliv en af vores over 3000 tilfredse kunder

Gennem at sende os info så accepterer du vores privaltivspolitik. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.