Strøm problemer i hele eller i deler af lejligheden

Strøm problemer i hele eller i deler af lejligheden kan betyde at en sikring skal udskiftes eller har du har brug for at ringe en elektriker, læs mere her

Hvad gjorde du lige før du fik strøm problemer?

Nogle aktiviteter kan forårsage problemer med strømmen. Måske har du startet en vaskemaskine, tilsluttet en gammel æggekoger eller haft usædvanligt mange elektriske apparater kørende på samtid, der kan have forårsaget afbrydelsen og strøm problemerne.

Er du hele lejligheden uden strøm eller kun dele?

Se om der ikke er strøm alle steder eller hvis der er strøm problemer kun i visse dele af lejligheden eller huset . Er du delvist uden strøm, kan det være en sikring, der er sprunget, enten en automatikring i din eltavle. Er du helt uden strøm, så prøv testknappen på fejlstrømsafbryderen og nulstil den igen.

Har dine naboer strøm problemer?

Hvis du ser, at naboen har strøm, eller at der er tændt i opgangen, er der sikkert noget galt med dit eget el-anlæg. Hvis de også har strøm problemer så ligger nok fejlen hos dit elnetselskab. For mere info i København klik her. 

Find din eltavle

Hoved afbryder, elmåler, fejlstrømafbrydere, sikringer eller automatsikringer finder du i din eltavle. I flerfamiliehuse kan det være inde i lejligheden, kælderen eller i opgangen. I enfamiliehuse kan den i stedet findes på facaden og i ældre villaer indenfor. Hvis du ser tekst på elmålerens display, indikerer det, at du har spænding op til måleren, så er der ingen fejl i nettet, men fejlen ligger et sted i dit eget el-anlæg. Kontakt os din elektriker.

Der er et eller flere gruppe afbrydere til forskellige dele af dit el-anlæg i din eltavle. Ældre modeller har runde sikringer, der skrues til eller fra, mens nyere modeller har automatikringer som ikke kan skiftes af en privatperson. 

Er fejlstrømsafbryderen udløst?

Prøv først at slukke for alle sikringer og nulstil derefter fejlstrømsafbryderen. Tænd derefter én sikring ad gangen, indtil du finder fejlen. Ellers kontakt os eller en anden autoriseret elektriker.

Tjek dine sikringer som det første ved strøm problemer

Inden du går i gang med at tjekke dine sikringer, anbefaler vi, at du læser om el-sikkerhed i hjemmet, hvis du er det mindste usikker. Ellers kan du altid kontakte en autoriseret elektriker.

Start med at tjekke sikringer i dit system. Tjek om en automatsikring skal slås til, altså om en sikring er slået fra eller fjern porcelænssikringerne en ad gangen i et ældre elværk. Hvis den farvede perle i midten af en sikring er løs, eller hvis sikringen har en sortbrændt kontaktflade, skal den udskiftes. Hvis bundpladen er beskadiget, skal den repareres af en elektriker. Når alle sikringer ser ok ud, kan du slå til hoved afbryderen igen og se hvad der sker. 

Elektriker & Elinstallatør

Uanset om du har brug for hjælp af en autoriseret elektriker akut når du har problemer med strømmen, eller hvis de er tale om byggestrøm til nyt el, så er vi her for at hjælpe!

Få et gratis og uforpligtende
tilbud på el-installationer

Bliv en af vores over 3000 tilfredse kunder

Gennem at sende os info så accepterer du vores privaltivspolitik. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.