Fejlfinding og reparation af ødelagt elkabel i marken

Uanset om du har gravet ind i et kabel eller er ramt af rotter så kan vi hjælpe med fejlfinding og reparation af ødelagt elkabel i marken/jorden!

Bed om hjælp hvis du misstænker en fejl på din stikledning eller et elkabel i marken eller i jorden. Kontakt os for fejlfinding og reparation af ødelagt elkabel i marken eller i jorden, så hjælper vi dig indenfor en time. 

Selvom det er nemt nok at udføre noget af arbejdet på egen hånd hvis du f.eks. har gravet et kabel over, eller hvis du ser et brud i en ledning og selv kan bestemme, hvor det er, er arbejdet for nogle brud mere kompliceret end som så. Og nogle husejere har ikke det rigtige udstyr og har ikke lyst til at gøre det hele på egen hånd.

Lyder dette som dig, så er det en god idé at tilkalde en professionel elektriker som os for at få arbejdet gjort. Dit forsynings- eller telefonselskab kan muligvis håndtere dette. Ring til dem eller se dig omkring efter en entreprenør, der kan få det gjort for dig. Vi ejer en gravemaskine internt og kan derfor sørge for en hurtig og effektiv reparation af elkabel i marken og jorden i din have. 

Dette er en god måde at holde dig selv sikker og stadig sikre, at ledningerne er faste. Disse entreprenører vil ofte have det rigtige værktøj allerede, så du behøver ikke at betale ekstra eller gå på udkig efter alle de dele, du har brug for.

At rette et brud i nogle af dine elektriske ledninger behøver ikke at være svært. Med lidt søgning og de rigtige værktøjer kan du få fejlfinding og reparation af elkabel i marken gjort på ingen tid. Husk! Selvom at det er lige til for den som er led “handy” så er det ulovligt at selv reparere et ødelagt kabel i jorden. Derfor anbefaler vi at du kontakter en autoriseret elektriker til fejlfinding og reparation af ødelagt elkabel i jorden eller i som ligger i marken.

Fejlfinding og reparation af ødelagt elkabel i marken

Denne artikel er til informationsformål omkring reparation af elkabel. Søg altid råd fra en autoriseret elektriker hvis du misstænker at der er en ødelagt elkabel i jorden eller i marken. Fejlfinding og reparation af ødelagt elkabel udenfor er en opgave for en autoriseret elektriker. 

Kæmper du med at finde ledning under jorden? Det er virkelig problematisk. Det kan være svært at finde ledninger under jorden. Fordi du ikke ved, hvor ledningen går igennem.

Hvordan finder man en knækket ledning under jorden?

At finde en knækket ledning eller en ødelagt elkabel under jorden/marken er ikke så svært. Du skal bruge en ledningssøger som dog er et avanceret stykke værktøj. Brug derefter maskinen over det område, du har mistanke om, at ledningen kan være knækket. Maskinen vil blinke, når du svæver over en knækket ledning. Grav det faste stof og fastgør ledningerne igen.

Der er flere trin involveret i at finde og fastgøre en knækket ledning. Vi har diskuteret i detaljer hvert trin nedenfor i denne artikel.

Sådan finder du den ødelagte ledning i marken: Følg 5 trin

Ledninger og elkabler forbliver under mange beskyttede ærmer. Også, når de er under jorden, er de beskyttet af jorden. Men elkabler i jorden kan rives fra hinanden fra et slag med skovlen eller noget skarpt.
Det er svært at finde præcis, hvor ledningen er revet fra hinanden. Det er derfor, du har brug for en ødelagt ledningsfinder. Der er også specifikke typer ledninger, som kaldes nedgravningsledninger.

Hvis du overvejer at købe en ledningssøger, kontakt en byggehandel.

Udover nøjagtig læsning vil de holde dig længe. Det er også rigtig billige enheder. Lad os nu gå videre til de vigtigste trin.

Trin 1: Angiv den type ledning, du leder efter

Der er mange typer ledninger. Der er ledninger, der giver internettet. Disse er kendt som ethernet-kabler og er normalt lavet af optisk fiber.

En anden type ledning er til dit tv-kabel. Der er højspændingsledninger. Også jordledninger er beregnet til at blive udsat under jorden. Højspændingskabler er virkelig tykke. Desuden går de normalt ikke i stykker.

Jordledninger passerer overskydende elektricitet fra dine stikkontakter og enheder. Det sparer dem for strømstød og højspænding. Du kan bruge en overspændingsbeskytter, men selv overspændingsbeskyttere bliver dårlige.

Du skal angive typen af ledninger, fordi du skal være sikker i overensstemmelse hermed. Du foreslår, at du aldrig kommer i nærheden af højspændingsledninger. De tilfører en enorm mængde elektricitet. Som endda kan dræbe dig.

Trin 2: Inspicér over jorden ved fejlfinding og reparation af ødelagt elkabel i marken

Undersøg de steder, du måske tror, at ledningen kan være. Hvis du har planen for dit hjem ledninger, vil det være nyttigt.

Hvis du ikke har det, så se hvor ledningen begynder og slutter. Ledningerne starter normalt fra senderen og ender ved elektronikken eller stikkontakterne.

Hvis ledningen går lige i jorden fra senderen, graves jorden lidt op. Det vil vise, hvilken vej ledningen går.

Ledningerne sidder ikke rigtig dybt i jorden. Så selvom du skal grave noget, er det ikke så meget.

Trin 3: Find enhver visuel skade over jorden

Hvis du har installeret nyt hegn eller har lavet noget havearbejde i din baghave. Der er stor sandsynlighed for, at du har beskadiget dine ledninger og har brug for en elektriker til fejlfinding af elledning og reparation af ødelagt elkabel.

Ledninger, der sidder under jorden, er ikke så dybe. Så ledningen kan nemt blive beskadiget, når du arbejder ovenover.

Så find et sted, hvor du har mistanke om, at du har arbejdet i jorden. Sandsynligvis er ledningen beskadiget der.

Trin 4: Brug kabelsøgeren og søg i marken

Brugen af en kabelsøgere ved fejlsøgning af el ledning som er gået i stykker, er en nem måde at finde, hvor ledningen er knækket. Hold følsomheden så lav som muligt.

Maskinen arbejder med elektromagnetiske felter. En knækket ledning vil udsende mere elektromagnetisme end en dækledning.

Så hvis magnetfeltet bliver stærkere, registrerer det den knækkede ledning. Maskinen kan registrere højspænding. Men den kan ikke registrere negativ spænding.

Arbejd på det sted, hvor du tror, at ledningen kan være knækket. Maskinen vil lave en lav brummende lyd, når du er over en strømførende ledning. Så når du støder på et brudt ledningsområde, stopper støjen, og et lys blinker på enheden.

Trin 5: Reparation af ødelagt ledning i jorden eller i marken

Nu hvor du har fundet den knækkede ledning. Det er tid til at lappe det fejlfinding af elkabel i jorden er forbi og reparation af ødelagt elkabel i marken af din elektriker skal nu ske. Men brug, at ledningerne ikke er nogen jordledning. Jordledninger formodes at være blotlagt under jorden. Det kan være svært at forbinde forskellige ledninger.

Med enhver anden ledning. Tilslut kobberenderne af ledningen. Vær forsigtig, hvis elektriciteten flyder. Tag noget elektrisk tape og dæk det revnede område. Hvis du vil beskytte det på en bedre måde. Du kan bruge et varmekrympeslange. Husk at det kun er en autoriseret elektriker som må reparere el overgravet kabel i jorden. Kontakt os nu for kabel reparation udenfor eller hvis du har gravet et kabel øver. Vi dækker hele København og Nordsjælland!

Elektriker & Elinstallatør

Uanset om du har brug for hjælp af en autoriseret elektriker akut når du har problemer med strømmen, eller hvis de er tale om byggestrøm til nyt el, så er vi her for at hjælpe!

Få et gratis og uforpligtende
tilbud på el-installationer

Bliv en af vores over 3000 tilfredse kunder

Gennem at sende os info så accepterer du vores privaltivspolitik. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.